SeaQuest

Herinrichting stuurstand met een nieuw paneel

In de zomer van 2016 gaan we bij de Hallberg Rassy werf in Zweden op bezoek. Daar doen we inspiratie op voor diverse verbeteringn zoals het herinrichten van de stuurstand met een nieuw stuurstandpaneel. We willen namelijk op het paneel ook veel beter en uitgebreidere motor informatie. Om dit te bereiken vervangen we met hulp van Volvo Penta de motorelektronica. Alle motor informatie is nu beschikbaar op een A67 plotterscherm op de stuurstand, wat tevens als fall back voor het grote Raymarine plotterscherm werkt.

 

Daarnaast willen we de schakelaar tussen autopilot 1 en 2 op het paneel hebben. Maar ook de anker switch en de outhaul switch (knop waarmee je het grootzeil elektrisch uitrolt). Dit leidt tot een volledig eigen ontworpen paneelplaat, die door Hallberg Rassy is geleverd.

Na installatie blijkt de verlichting van de knoppen ’s avonds te fel te zijn, wat onze boot tot de enige boot maakt die een elektronisch, op afstand bedienbare, stuurstand-knoppen verlichting heeft die ook gedimd kan worden.