Ontspullen – deel 2

Het is de hele maand januari een ware handel op marktplaats. We houden de tel niet meer bij maar het totaal aantal advertenties is zeker over de 150, het totaal aantal verzonden pakketjes is zeker meer dan 70 en het totaal aantal opgehaalde items is minstens zoveel of meer. Variërend van meubels, kinderspeelgoed, huis- en keukenraad, tuinspullen, gereedschap en diverse bootspullen. We zijn inmiddels erg bedreven in het maken van pakketjes met materialen die we nog hebben en krijgen vanuit eigen bestellingen. De lege studeerkamer dopen we om tot ‘distributiecentrum’. Bijna alle pakketjes kunnen we versturen met eigen geprinte verzendlabels via het pakketpunt bij ons om de hoek. Elke dag loop ik met meerdere pakketjes daar naar toe en altijd raak ik ze kwijt. Dat pakketpunt leeft inmiddels van onze handel 😉. Top service PostNL 👍👍.

 

Ver weg de meeste ervaringen via marktplaats zijn positief. Met vriendelijke en leuke contacten en blije kopers die het kopen of overnemen voor eigen gebruik. Slechts één keer hebben we een mindere ervaring met een handelaar is ons vermoeden. Waarschijnlijk loopt het nu zo goed via marktplaats vanwege corona nu men niet naar winkels en de kringloop kan. Dat geldt ook voor ons; het deel dat we gratis weggeven of alleen tegen verzendkosten versturen zou anders vast naar de kringloopwinkel zijn gegaan en deels naar de stort. Dit voelt eigenlijk beter …. het voelt als een rechtstreekse bijdrage aan een circulaire economie 😊. Het deel wat nog overblijft voor de stort is minimaal.

Aan de verkoop van de grote bank en wat andere spullen houden we een leuk contact over. Iemand die bij de brandweer werkt en als tegenprestatie graag met onze volle aanhanger naar de stort rijdt (nadat hij eerst bij z’n brandweervrienden is langsgegaan om wat spullen te verdelen). Ideaal, het kost ons geen tijd en we maken er anderen blij mee.

Marinthe is een vol weekend lang bezig met het uitzoeken van de lego waarvan een deel ook marktplaats op gaat. Een hele nuttige klus. De piano krijgen we niet goed verkocht en die kan gelukkig tijdelijk naar mijn zusje totdat de meiden er plek voor hebben ☺️.

Ondertussen pakken we ook al wat dozen in die naar de opslag gaan. Maar nog niet zoveel, want veel daarvan gebruiken we nog nu we nog in het huis wonen. Dit weekend staat in het teken van het zoeken van een opslagruimte. We bekijken vier verschillende opties en kiezen uiteindelijk voor een mooie box van 36 m3 bij AllSafe in Breda 😃😊.

De volgende fase breekt aan. De handel via marktplaats loopt nog wel even door maar op een veel lager pitje. Wij gaan de focus vanaf nu verleggen op het inpakken en klaar zetten van spullen die naar de opslag moeten. Voor volgende week zaterdag hebben we een vrachtwagentje gehuurd om in ieder geval alle spullen die niet in de auto passen naar de box in Breda te brengen. Waaronder ons bed, dus dit is de laatste week dat we in ons huis wonen. Fijn om die datum nu te hebben geprikt. Daarna is er nog voldoende tijd om voor 26 februari de laatste spullen op te ruimen. Gaat lekker zo 😊😊 👍👍.