Ontspullen – deel 1

Verhuizen van een groot huis naar een boot … β€˜wat doen jullie dan met al je spullen’, wordt ons regelmatig gevraagd. De boot is al aardig ingericht, dus daar kan niet veel meer naar toe. Een deel nemen we mee naar een nog te huren opslagruimte. Zoals spullen met een emotionele waarde en wat meubels die we ooit weer nodig hebben in een kleiner huis. Daarnaast alle spullen die we de komende jaren incidenteel nodig hebben maar niet op de boot kwijt kunnen, zoals bijvoorbeeld skispullen. Hoeveel m3 opslagruimte we nodig hebben kunnen we nu nog niet goed inschatten. De nadruk ligt nu eerst op het verkopen en weggeven van spullen die we niet willen bewaren en die nog van waarde zijn voor een ander.
De vrije dagen in de week na kerst gebruiken we voor een eerste grote stap in het leegruimen van ons huis … het resultaat mag er zijn πŸ˜ƒ.

Voor de twee kerstdiners ruimt Toine de wijnkelder leeg. Veel kan meteen weg, want is al veel te oud. Een hele selectie dat goed en verkeerd kan uitpakken staat klaar voor de kerstdiners. De eerste dag met Opa Wim, Pieter en Eline valt minstens de helft verkeerd uit πŸ˜…. De tweede dag met Inge en Mark valt gunstiger uit. Het ruimt in ieder geval lekker op 😊.

 

Meteen na de kerstdagen beginnen we met spullen op marktplaats te zetten. Zowel de meer waardevolle spullen voor geld maar ook veel dingen gratis. Al snel lopen de reacties binnen. Het grote bed waar Inge en Mark de nacht ervoor nog in hebben geslapen wordt meteen opgehaald. Ook veel keuken- en huisdecoratiespullen gaan meteen dezelfde dag voor weinig geld of gratis weg. De grote bruine bank in de woonkamer is een dag later al verkocht πŸ˜ƒ. Het is een levendige handel en we raken aardig bedreven is het maken van pakketjes, het printen van verzendlabels en het wegbrengen van pakketjes naar het pakketpunt hier om de hoek. Top hoe PostNL dat heeft geregeld πŸ‘. We hebben er samen een volledige dagtaak aan.

Eline helpt met het uitzoeken van alle playmobil. Een hele nuttige taak, want alles zat door elkaar. Dat staat voor een deel op marktplaats.

 

Oud en nieuw vieren we gezellig met Jolanda en Lieke op de boot in Dordrecht. We gaan β€˜s avonds even bij nichtje Peggy langs en horen van haar dochter dat een vriend meubels zoekt voor een nog leeg kantoor voor zijn vrijwilligersorganisatie. De volgende dag hebben we kort app contact en een dag later is alles uit de studeerkamer in hun bus geladen … bureau’s, stoelen, alle billy boekenkasten met 6 dozen boeken, de tafeltennis- en voetbaltafel. Alle KLM-huisjes gaan in twee dozen voor de opslag 😎. Dat schiet lekker op zo. Zij heel blij en wij heel blij πŸ˜ƒπŸ˜ƒ.

 

Vandaag komt Mark langs om nog wat spullen te halen. Ook lopen we met de kopers door het huis en maken we een lijst van alle dingen die zij over willen nemen. En de verkoop via marktplaats loopt lekker door. Zo zijn we in een week tijd al heel wat spullen kwijt geraakt. Een heerlijk gevoel … ontspullen en anderen er blij mee kunnen maken 😊😊.