Refit Zweden – werkplek Toine

De corona situatie met veel thuiswerken zet ons tijdens de zomervakantie 2020 aan het denken over twee goede werkplekken aan boord waar we allebei ongestoord kunnen werken met veel videobellen. Het plan was een nieuwe werkplek voor Mira in de achterhut en de kaartentafel in de kajuit voor Toine. Het nadeel van de kaartentafel is dat Mira niet naar de keuken kan om iets te doen zonder Toine te storen.

Toine wordt verder aan het denken gezet na een bezoekje aan de Novatrix (HR 49) in de jachthaven van Kiel. Hun dochter had de hut aan stuurboord kant voorin met daarin een opklapbare tafel om huiswerk te maken. Wij gaan die hut van Marinthe verbouwen van stapelbed naar ‘super cabin’. Zou dat inclusief een werkplek voor Toine kunnen 😎?

Toine maakt wat schetsen en Carl denkt creatief en enthousiast mee. Het uitgangspunt is dat de hut primair als slaapplaats gebruikt moet kunnen worden. We willen geen concessies doen aan het bed. We komen tot de volgende oplossing:

  1. Het bed is opklapbaar met op de juiste plaats een schanier in de lengte en twee gasveren die het bed met matras en al overeind kunnen houden.
  2. Onder het bed is een nis gemaakt waardoor er ruimte is voor de benen met daarbovenop een makkelijk wegneembaar tafeltje.
  3. In de nis is er daardoor ook ruimte voor een verwarmingsradiator. Ook met de nis hebben we nog steeds voldoende bergruimte onder het bed.
  4. Als stoel gebruikt Toine de inklapbare Hallberg-Rassy stoelen waar we er twee van aan boord hebben.

Zo heeft Toine ook een goede werkplek in een afgesloten ruimte en kunnen we de keuken en in/uitgang van de boot gewoon gebruiken zonder de ander tot last te zijn 😃👍.