Refit Zweden – super cabin

De inrichting van de hut aan de stuurboord kant vlak voor de punt met een stapelbed is eigenlijk alleen maar handig als je meerdere slaapplaatsen nodig hebt. In de praktijk gebruikten we het bovenste stapelbed nooit en voelde het als ‘een kleine krappe kamer met een klein krap bed’. Niet meer goed passend bij een opgroeiende dochter van 19 jaar 🤔.
De inrichting met één groter bed in de volledige breedte van de kamer wordt door Hallberg-Rassy de ‘supercabin’ – inrichting genoemd. Hierdoor ontstaat er een 1.40 m breed tweepersoonsbed en een ruimtelijker effect. Bijkomend positief effect is:

  1. Meer en makkelijker toegankelijke bergruimte.
  2. De mogelijkheid voor een goede werkplek voor Toine.

Omdat we vanuit de stapelbed-indeling vertrekken en we ook een werkplek voor Toine willen is het met de creatieve inbreng van Carl niet de standaard indeling van Hallberg-Rassy geworden. Met de volgende verschillen:

  1. Aan de voorkant behouden we deels de oude kast bovenin omdat we dan het plafond niet hoeven aan te passen. Daardoor is er een stukje wand gebleven ter breedte van de diepte van het kastje bovenin. Voordeel is dat er hierdoor een mooi plekje aan de binnenkant is ontstaan voor haakjes om kleren op te hangen.
  2. Ter hoogte van het oude stapelbed is door Carl een smalle plank met een mooie afgewerkte rand gemaakt. Dit kan worden gebruikt om spulletjes neer te leggen zoals iphone en sieraden.
  3. Het bed is makkelijk met een gasveer opklapbaar en onder het bed zit een nis voor de werkplek van Toine. Daardoor is er ook de mogelijkheid om de verwarmingsradiator netjes weg te werken.
  4. Carl heeft op diverse plekken mooi op maat gemaakte stukken hout ter afwerking gemonteerd.

Meer foto’s volgen als de nieuwe matrassen met de juiste maat zijn gemaakt.